YMCA bureau Noord Oost

Ben je op zoek naar een uitdagende stage waarin je leuke activiteiten voorbereidt en uitvoert voor kinderen of tieners? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Wij bieden je een enthousiaste kinder- of tienergroep waar je samen met andere stagiaires of vrijwilligers de kinderen een geweldige tijd bezorgt. Natuurlijk word je hierbij goed begeleid en helpen wij je om te leren.

Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van stagiaires van de volgende opleidingen en hebben hiervoor ook een erkenning van Calibris:
MBO Sociaal Cultureel Werk, Pedagogisch Werk, Sport & Bewegen

Je kunt bij ons een of meerdere dagen stage lopen. We hebben een aantal stageplekken op ons bureau in Zwolle. Hier ben je bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van werkmateriaal (bijv. de kofferspelen) die ingezet worden bij activiteiten voor kinderen en tieners. Daarnaast ga je natuurlijk ook zelf activiteiten voorbereiden en uitvoeren voor kinderen of tieners en leer je veel over de doelgroep, planning, leidinggeven en over jezelf.

Wij zoeken voor jou een groep waar je je stage uit kunt voeren. We hebben inmiddels zelf groepen opgezet in Zwolle in de wijken Assendorp, Westenholte en Stadshagen. Daarnaast hebben wij ook een eigen groep in Dalfsen.

Als stagiaireteam begeleid je met ongeveer 3 stagiaires een groep kinderen. Je werkt hierbij met verschillende activiteiten rond bepaalde thema's. De bijeenkomsten zijn kant-en-klaar waarbij we geprobeerd hebben om voor de kinderen een uitdagend programma samen te stellen waar ze van begin tot eind bij betrokken zijn. Dit biedt hen de mogelijkheid om allerlei vaardigheden op te doen en is een uitstekende manier om een onderlinge band in de groep te ontwikkelen.

Daarnaast heeft de YMCA lidgroepen. Deze groepen komen meestal 1 keer per week bij elkaar. De programma’s die hierin aangeboden worden lopen sterk uiteen. Zo zijn er groepen die werken met kant-en-klare YMCA-programma’s , maar zijn er ook groepen waar de leiding zelf het programma bepaalt.
Wij werven voor een aantal lidgroepen; voor jullie een leuke en uitdagende leerplek, voor hen ondersteuning bij de uitvoering van het jaarprogramma. Deze groepen bevinden zich in de gehele regio Noord-Oost: Overijssel, Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. 


Als je stage komt lopen bij YMCA jeugdwerk dan volg je eerst de training "Stage bij de YMCA" , hierbij word je in 3 dagdelen voorbereid op het stagelopen binnen het jeugdwerk en weet je hierna wat je kunt verwachten.


Heb je interesse voor een stageplaats bij de YMCA? Neem dan contact met ons op.