YMCA bureau Noord Oost

Stagiaires op je club

Soms wil je graag nieuwe ideeen voor je club of hebben jullie wel genoeg kinderen of tieners maar te weinig leiding voor het nieuwe seizoen. Dan kan een stagiair jullie helpen!

Jongeren die een Social Work (HBO) opleiding doen (1e of 2e jaars) kunnen jullie een seizoen lang ondersteunen bij de uitvoering van het jeugdwerk.

Het is de bedoeling dat een stagiair meedraait in de organisatie, voorbereiding en uitvoering van kinder- en tieneractiviteiten. De stagiaires krijgen aan het begin van het seizoen een training "Stage bij de YMCA" zodat ze voorbereid voor de groep staan.

Bij de groep waar ze stage lopen moet er iemand zijn die de stagiair begeleidt; bijvoorbeeld een vrijwilliger van de groep. Als je ervoor kiest om stagiaires in te zetten, dan volgt deze stagebegeleider een cursus stagebegeleiding (twee dagdelen) bij de YMCA zodat je goed voorbereid wordt op deze taak. Dit is een kleine tijdsinvestering die je later veel tijd kan opleveren, doordat de stagiaires hun werk goed en gemotiveerd uitvoeren. En natuurlijk kun je bij de stagebegeleiding altijd terugvallen op de YMCA.

Meer weten? Stuur een mail naar Erika de Weerd.