YMCA bureau Noord Oost

In deze cursussen bieden we een aanbod, specifiek afgestemd op vrijwilligers die werken met kinderen.

Kinderen, mij een zorg!
Als vrijwilliger geef je om de kinderen en tieners waarmee je werkt en soms zijn ze je écht tot zorg.
Herken jij het volgende? Je maakt je zorgen over een kind dat bijvoorbeeld erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert op jouw hand op haar schouder of iets vertelt over zijn nare thuissituatie. Maar vanuit je rol als vrijwilliger weet je vaak niet wat je moet doen. Toch kun jij veel betekenen!
In de training 'Kinderen, mij een zorg!' geven we je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger in dit soort situaties zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.
Na deze praktische training weet jij welke stappen je kunt ondernemen. Als vrijwilliger kun je signalen in een vroegtijdig stadium opmerken en deze bespreekbaar maken. Het oplossen van problemen is vervolgens een taak van professionals.
Bekijk ook eens dit filmpje.  

Voor:             Alle vrijwilligers die werken met kinderen of tieners

Waar:            In jullie eigen plaats

Tijd:              2 uur

Kosten:          €125 voor een groep tot 15 personen, €160 bij 15-25 personen

Aanmelden:    noordoost@ymca.nl

Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en het KANSfondsKinderwerk

Wil je meer weten over de belevingswereld van kinderen, moeilijk gedrag, orde houden, leiding geven en het maken van een programma? Vraag dan deze cursus aan waarin al deze onderwerpen aan bod komen.

Moeilijk gedrag in de groep
Wat vind jij moeilijk gedrag? Vinden anderen dat ook? Je zult merken dat iedereen z’n eigen allergie heeft en dat je hier op een positieve manier gebruik van kunt maken. In deze cursus gaan we dieper in op het ontstaan van moeilijk gedrag, wat kun je tegenkomen en hoe kun je reageren. Natuurlijk is er ook ruimte voor inbreng van eigen situaties.

Voorlezen en vertellen
Kinderen genieten van verhalen. In deze cursus geven we je tips en leren je technieken om een verhaal goed voor te kunnen lezen. Voor diegenen die nog iets verder willen gaan, laten we je kennismaken met de kunst van het vertellen.