YMCA bureau Noord Oost

RAAK  inspiratiebijeenkomst 

RAAK is de inspiratiebijeenkomst voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij kinder- en tienerwerk.

Ga voor sterk jeugdwerk!

In één avond meer zin in jouw jeugdwerk.

Krijg goeie tips en ideeën mee.

En welke smaak geef jij aan jeugdwerk?


Nieuw is de RAAK inspiratiebijeenkomst BUITENGEWOON BUITEN. 

In de workshops  komen uitdagende buitenactiviteiten voor kinderen en tieners ruimschoots en op verschillende manieren aan bod. Meedoen aan RAAK gaat je zeker inspiratie en energie geven voor een sterk programma!


Workshops:


1. Natuur, spring er eens midden in!


2. Bosspelen


3. Vuur in de natuur


4. Suvi-vallen en opstaan.

Kijk op de agenda voor de data en plaatsen wanneer en waar je kunt meedoen of vraag een avond aan in jouw eigen plaats/regio. Meld je aan via noordoost@ymca.nl of telefonisch 038-4540221.

 

Ook NIEUW is: RAAK Kinderfeestjes.

Wordt een held in organiseren van een feestje!

Heb jij dat ook wel eens?  Wil je graag iets anders organiseren dan het standaard kinderfeestje of wil je iets leuks regelen voor de jeugd op het familie- of buurtfeest, maar het komt er niet van of je weet je niet waar je moet beginnen?

Dan is de YMCA inspiratieavond een schot in de roos! Tijdens een gezellige bijeenkomst ga je in miniworkshops aan de slag met 5 themakinderfeestjes: Geheim Agent, Wie is de Mol, Buitengewoon Buiten, In the picture, Expeditie Robinson. Daarnaast maak je kennis met tal van andere activiteiten en materialen uit het grote aanbod van YMCA.

Tijdens de miniworkshops leer je hoe je met vrij beperkte middelen een activiteit kunt organiseren, hoe je uitleg geeft en hoe je de kinderen een gaaf, stoer en actief feestje laat beleven.

De kinderfeestjesspelen, de andere activiteiten en de materialen zijn te leen bij YMCA. Bovendien zijn ze veelal kant & klaar.

Laat je op deze avond inspireren om een origineel kinderfeestje te organiseren en ga naar huis met minstens 10 nieuwe ideeën om meteen mee aan de slag te gaan.

 


Ook uit de eerste RAAK kan nog steeds gekozen worden. Er kan een keuze gemaakt worden uit onderstaande workshops:

  1. Leer ons kennen: Hoe maak je bespreekbaar wat er in je eigen en andere culturen leeft?
  2. Echt-scheiding: Hoe omgaan met kinderen van ouders die gaan scheiden/ gescheiden zijn.
  3. Uitblinkerzz: Hoe kwaliteiten van kinderen/tieners naar boven halen.
  4. Grasveld uitdaging: Wanneer, waarmee en hoe kun je je buiten uitleven en welke thema’s komen dan vanzelf aan bod. Oók voor kindernevendienst en catechese.
  5. C&C : Spel en discussie tips en ideeën voor speels geloven.
  6. Puberbrein: door meer inzicht en beter begrijpen een prettiger contact met pubers.

Het was bijvoorbeeld al RAAK op 7 september in de regio Makkum.
Samen met 18 vrijwilligers uit 3 verschillende plaatsen hebben we een inspirerende avond beleefd rondom 2 workshops: Uitblinkerzz en C&C.

Samen hebben we o.a gesproken over hoe je tieners mede verantwoordelijk kunt maken voor de club/catechese avond. Ook diverse vormen van in gesprek komen met deze doelgroep hebben we geoefend.

Daarnaast “speels geloven” diverse ideeën kwamen ter sprake, voor de ene groep een heel belangrijk onderdeel van elke clubavond, voor de ander staat ontmoeting vooral centraal.

We hebben met z’n allen ook letterlijk stilgestaan bij groepsvorming en hoe snel rollen bepaald zijn.